Βαθμός πτυχίου

Καλό είναι να έχετε βαθμό διπλώματος τουλάχιστον 8.5 (με προτεινόμενο το 8.75 και πάνω). Αυτό δεν είναι καλό μόνο για να έχετε κάποιο (μικρό) πλεονέκτημα στις αιτήσεις, αλλά μπορεί να το χρειαστείτε αργότερα, ειδικά για δουλείες στην Ελλάδα.

Μερικά πανεπιστήμια ζητάνε οπωσδήποτε βαθμό πτυχίου 3.5/4.0 (με απλή αναγωγή το 3.5 είναι το 8.75), το οποίο αντιστοιχεί στο δικό τους Α-. Μερικά πανεπιστήμια δίνουν κάποια εντυπωσιακά νούμερα σαν μέσους όρους GPA των αποδεκτών αιτήσεων (π.χ. 3.8/4.0) αλλά αυτό συμβαίνει γιατί οι βαθμοί στα προπτυχιακά προγράμματα στις Η.Π.Α. είναι στην κλίμακα A, B, C, D και η βαθμολόγηση σε κάθε μάθημα γίνεται σε σχέση με την απόδοση όλης της τάξης και όχι σε απόλυτη κλίμακα (π.χ. αν κάποιος στην Ελλάδα έπαιρνε 7 σε ένα φοβερά δύσκολο μάθημα και ήταν ο καλύτερος βαθμός στην τάξη, θα έπαιρνε Α, δηλαδή 4.0/4.0).

Για αυτό το λόγο αν έχετε (ή πρόκειται να έχετε) καλή κατάταξη στο έτος σας, καλό είναι να το αναφέρετε.

Μην απογοητεύεστε αν δεν έχετε τον απαιτούμενο βαθμό. Δεν ενδιαφέρει πολύ τι βαθμό είχατε! Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μπορείτε να βγάλετε αποτελέσματα στην έρευνα! Αν στην αίτησή σας μπορείτε να δείξετε κάτι τέτοιο, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα! Άλλωστε επειδή η βαθμολογία διαφέρει πολύ από τμήμα σε τμήμα, κυρίως κοιτάνε τους βαθμούς στα GRE tests ώστε να δούνε τι background έχει ο υποψήφιος.